A holland székhelyű kenőanyag-gyártó, az Eurol úgy döntött, hogy megújítja a Dakar-díjas Toyota Gazoo Racing SA csapattal fennálló partnerségét a 2020. évi Dakar-rallyra. Az Eurol több mint 42 éve szállít kiváló minőségű kenőanyagokat, több mint 80 országban elérhető a világ minden tájáról.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az Eurol ismét a Dakar résztvevője szeretne lenni a 2020-as idényben is” – mondta a Toyota Gazoo Racing SA csapatvezetője, Glyn Hall, a megújult partnerségről. „Az Eurol támogatott bennünket a perui rendkívül kemény Dakar-rally során, amelyet Nasser Al Attiyah és Mathieu Baumel-rel nyertünk meg egy Toyota Hilux-ban. Az Eurol termékei felbecsülhetetlen értékűnek bizonyultak a verseny során. ”

Miközben az Eurol kenőanyagokat és speciális termékeket szállít számos iparág számára, nagy hangsúlyt fektet a csak a legjobb minőségű termékek szállítására. Ezeket gyakran nem csak a versenypályás versenyek, hanem a rendkívül nehéz Dakar-rally során is bizonyítják, a Toyota Gazoo Racing SA-val való partnerségnek köszönhetően.

A Toyota Gazoo Racing SA három autóval fog rajthoz állni a versenyen többek között Nasser Al Attiyah és Mathieu Baumel vezetésével. A csapathoz Fernando Alonso és Marc Coma is csatlakozik a TOYOTA GAZOO Racing-ből, akiknek folytatódó törekvéseik vannak a 2020-as Dakar-rallyra való esetleges belépésre való felkészülés érdekében.

A marokkói rallyt széles körben a Dakar-rally utolsó elődjének tekintik, a kemény terepnek és a versenynaptárba helyezésének köszönhetően, ami azt jelenti, hogy páratlan lehetőségeket kínál a tesztelésre és az érvényesítésre. A rally az FIA terepfutók világkupájának utolsó fordulója is, amelyet a Toyota Gazoo Racing SA Al Attiyah / Baumel vezet.

A pár háromszor együtt nyerte meg a világkupát, míg Al Attiyah 2008-ban is megnyerte a címet, Tina Thorner társaival.

A Toyota Gazoo Racing SA egy esemény előtti tesztet fog végezni Marokkóban a 2019. október 3–9-én tartandó rally előkészítéseként. A verseny központja a marokkói Fes városában lesz, míg a verseny nagy részére Erfoud közelében helyezkedik lesz, vegyes terepen, beleértve a sziklás pályákat, a homokdűnéket és a száraz folyókereszteződéseket is. A verseny október 9-én zárul le, Fes városában.