Al-Attiyah az első szakasz győzelemmel meglepte a Dakar mezőnyét

A 2019-es Dakar-rally jól kezdődött az Eurol-csapatok számára. A Dakar első szakaszát Nasser Al-Attiyah nyerte meg a Toyota Gazoo Racing Team csapatával, miután megverte az elmúlt évek nyerteseit.

Az első szakasz nagyszerű volt a katari származású pilótának, aki legyőzte Carlos Sainz-t, a Dakar Rally visszatérő győztesét. Al-Attiyah ezt követően elmondta, hogy elégedett volt az autó teljesítményével, és megígérte, hogy az elkövetkező napokban tartja a tempót. Giniel de Villiers hatodik helyen végzett Dirk von Zitzewitz segédpilótával. Bernhard ten Brinke-nek elfogadható napja volt, és nyolcadik helyen ért el célba.

Coronel

Tim és Tom Coronel egész évben bütykölték a Jefferies Dakar Buggy-t, mely ígéretes, ám bonyolult kezdettel nyitott az első szakaszban. A Coronel testvérek összességében jó napot zártak. A hollandok a 36. helyen zártak 16 perccel Al-Attiyah után.

Mammoet Rallysport

Néha szükség van egy kis szerencsére a Dakar Rallyn. Ez volt a helyzet Janus van Kasteren és a legénysége számára az első szakaszon. A Renault teherautó turbófeltöltője megrongálódott, ezért ki kellett azt cserélniük. A kezdet késedelme miatt a csapat egy órás késést halmozott fel, melyet aztán sikerült ledolgozni. Van Kasteren az első napon 15. helyen végzett. Martin van den Brink egy kicsit gyorsabb volt, a 13. helyen futott be. A Mammoet Rallysport vezetője összességében elégedett volt az első napon.

Riwald Dakar csapat

A Riwald Dakar csapata nagyszerűen kezdtea 2019-es Dakar-rallyt. Gert Huzink a 16. helyen végzett, és csak 12 percet vesztett a verseny éllovasához képest. Ed Wigman, aki a gyors segítséget nyújtott Huzinknek, a 24. helyen végzett.