Horváth Lajos „Laller”verseny előzetese

Hétvégén 2012.04.13-án az II. Aqua Palas Kupával Hajdúszoboszlón, kezdetét veszi a magyar Tereprally bajnokság melynek résztvevője lesz Horváth Lajos „Laller” az XLavina Pap Motorsport versenyzője is, aki KTM motorkerékpárjával száll harcba a bajnoki pontokért.A hajdúszoboszlói viadalon nem csak a magyar bajnokság a tét,  hanem a futam az Európa bajnoki sorozat része is és számos külföldi versenyző érkezésére is számítanak a rendezők.

„Már nagyon várom az év első versenyét, ami mindig tele van izgalommal és kíváncsi vagyok, hogy az ellenfelek milyen okosságokkal készültek a téli szünetben és milyenek az idei erőviszonyok. Nagyon hosszúnak tűnt ez téli leállás, amit motorozás nélkül kellett elviselni, de remélem hasznosan és eredményesen töltöttem az alapozást és teljes energiával vetem bele magam az új évadba. Nagyon szeretnék egy jó eredménnyel előrukkolni, mert ez az idei év jubileumi a 20. idényét kezdi a Tereprally Magyarországon és méltó helytállással szeretnék tisztelegni az alapitoknak és szeretném jó mélyre vésni a nevemet a történelemkönyvekbe.

Motorom átesett egy nagy revízión ugyan az utolsó teszt alkalmával az első lengéscsillapítóim elengedték az olajat, de hála gyors segítségnek elhárítottuk a hibát és 100%-os paripával állhatok ott a pénteki rajtnál.

Nagy öröm számomra hogy a mezőnyben lesz egy Dakar győztes, Josef Mahacek is aki quaddal fogja szántani a Szoboszlai terepet. Remélhetőleg a tavalyi versenyhez hasonló patent rendezésben lesz részünk és az idő is kegyeibe fogad minket. Szeretném ha, minél több szurkoló látogathatna majd ki a pályák szélére és szurkolásukkal segítenének a minél fényesebb eredmény elérésében”mondta Laller.