PRESOV RALI – FUTAMELŐZETES

Valószínűleg nincs olyan versenyző jelenleg a hazai ralibajnokság mezőnyéből, akit ne viselne meg az utóbbi idők bizonytalansága szeretett sportágunk honi működése kapcsán. Így van ezzel Pethő István, az Dynamic Rally Team versenyzője is, akinek azonban már megvan a B-terve arra az esetre, ha a magyar bajnokságban idén nem rendeznének elég futamot.
Pethő István: – Nagyon sajnálom az elmúlt hónapok alakulását, és őszintén szólva elég aggasztónak látom jelenleg a magyar ralisport helyzetét. Az Eger Rali elmaradt, Pécsen nem lesz IRC-futam, pedig én személy szerint azt is nagyon vártam, a nevezési díjakat pedig az egekbe akarták emelni, úgyhogy szerintem pillanatnyilag senki sem tudná megmondani, hogy milyen lesz idén a magyar ralibajnokság, ha lesz egyáltalán. – Én mindenesetre mindenképp versenyezni akarok idén is, ezért elkezdtem más irányba is mozgolódni, és úgy néz ki, hogy 2012-ben több szlovák bajnoki futamon is rajthoz állok majd. Ami már biztos, hogy elindulunk április 13-14. között a szlovák Presov Ralin, ami CEZ futam is, a jól bevált navigátorommal, Rubóval (Rubóczky Attila) és a Mitsubishivel, merthogy ilyen téren biztosan nem lesz változás: a navigátorom és az autóm marad a régi,
ahogy én is! – Versenyezni akarok és fogok is, ha itthon nem megy, akkor kénytelen leszek külföldön keresgélni magamnak megfelelő futamokat. A Presov Rali véleményem szerint ideális terep lesz a szezonkezdés szempontjából, aztán jöhet majd remélhetőleg a Bükfürdő Rali, és utána a többi szlovák-, illetve magyar bajnoki futam. Szeretnénk minél több ralin elindulni idén is! Itt szeretném megjegyezni, hogy ezúton is nagyon köszönjük a partnereinknek, hogy ezek között a nehéz, bizonytalan körülmények között is kitartanak mellettünk mindenben. Jólesik a támogatásuk, igyekszem ezt idén is minél jobb eredményekkel meghálálni majd a pályán. – Az autó már szinte teljesen készen áll az új szezonra, és mi is tűkön ülve várjuk a kezdést, úgyhogy rajtunk biztosan nem fog múlni semmi. Csak már tartanánk végre ott, hogy beülhetünk az autóba, és tövig nyomhatjuk a gázpedált az első gyorsaságin, mert túl hosszúra nyúlt ez a téli szünet. Már az elvonás tünetei jelentkeznek rajtunk, úgyhogy reméljük, hamarosan megkapjuk az első adagunkat, mert sokáig már biztosan nem bírnánk versenyzés nélkül.