Példamutató összefogás eredményeként zajlott a Síakadémia rendezésében a Mátrai régió összetett síbajnoksága. Az első futam még februárban volt Mátraszentistvánon, míg az egyúttal hazai idényzárónak is felfogható Kékes Kupa március 10-én, szombaton.

A déli lejtőn rendezett óriás műlesikló számnak komoly múltja van, ennek megfelelően számos versenyző képviseltette magát a kiváló időben. A rendezvény nem csupán az esti egyfutamos villanyfényes futamra korlátozódott, hiszen délelőttől kezdve csúszhattak a megjelentek a szikrázó napsütésben, míg este zenés mulatság várta a síelés után is mozogni vágyókat. A legnépesebb korosztályt a ’90 után született lányok és fiúk alkották. A verseny alatt sem állt meg élet, a teraszon zene szólt, a szülők a csemetékkel lázasan számolgattak, míg az idősebbek a melegítő italok felé vették az irányt. Az házigazda, Klausmann Viktor házigazda tolmácsolásában zajló díjkiosztón pedig mindenki gazdagabb lett egy-egy apró ajándékkal, éremmel, kupával.

A rendezvényen természetesen az XLavina csapata is képviseltette magát: a startzónába varázsoltunk karneváli hangulatot, míg a díjazásnál is egy-egy apró ajándékkal örvendeztettük meg az indulókat.

Részletes eredmények, és további havas infók:

http://www.profi-siakademia.hu/pages/programok/eredmenyek/