A Castrol világvezető gyártó és forgalmazó a prémium kenőolajok, kenőzsírok és kapcsolódó szolgáltatások területén. Világszerte jelen van az autóipariban, illetve egyéb iparágakban, a tengeri és a légi közlekedésben, az olaj feltárásában és kitermelésében. Az úttörő technológiák élvonalát képviseljük, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy 7 K+F központunk van világszerte, ahol több száz új terméket fejlesztünk és tesztelünk minden egyes évben.

Szorosan együttműködünk az iparágvezető OEM cégekkel, akikkel együttműködve különleges üzemeltetési feltételekre és környezetre tervezett kenőanyagok széles skáláját kínáljuk. Számos termékünknek a legjobb ajánlás, hogy együtt fejlesztettük ki őket a főbb OEM cégekkel a “new to the world” hajtásláncaikhoz, ilyen OEM cégek pl. az Audi, Ford, MAN, Honda, JLR, Volvo, Seat, Skoda, Tata vagy a Volkswagen.

Ennek a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően több új termék jelent meg az idei évben is!

Castrol EDGE 0W-20 LL IV

A Castrol EDGE 0W-20 LL IV terméket olyan járművekre engedélyezték, amelyek VW 508 00/509 00 specifikációjú, SAE 0W-20 viszkozitás osztályú kenőanyagot igényelnek. A mai motorok kisebbek és rendkívül hatékonyak, anélkül, hogy teljesítményük korlátozott lenne. A korszerű motorok nagyobb nyomással terhelik az olajat. Az intenzív nyomásterhelés súrlódást okoz, emiatt a motor teljesítményének akár 10%-a is veszendőbe mehet. A Castrol EDGE szabadalmaztatott Fluid TITANIUM technológiája átalakítja az olaj fizikai szerkezetét, hogy erősebb legyen a nyomás alatt és a fém alkatrészeket távol tartsa egymástól, csökkentve a súrlódást a maximális teljesítmény érdekében, akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá.

Castrol EDGE A5 0W-30

A Castrol EDGE A5 0W-30 mindazon benzinüzemű személygépkocsikhoz alkalmazható, amelyekhez a gyártómű ACEA A1/B1, A5/B5, API SL minősítésű SAE 0W-30 viszkozitási osztályú motorolaj használatát ajánlja (pl. Volvo). A kenőfilm Fluid TITANIUM technológiája alkalmazkodik a motor mindenkori terheléséhez, így széles fordulatszám tartományban képes mérsékelni az alkatrészek fémes érintkezését. A Castrol EDGE – kisebb súrlódás és maximális motorteljesítmény. A Castrol EDGE A5 0W-30 teljes mértékben megfelel a legkorszerűbb, magas fordulatszámon üzemelő és kisebb viszkozitású motorolajat igénylő motorok követelményeinek.

Castrol EDGE M 5W-30

Castrol EDGE M 5W-30 mindazon benzin- és dízelüzemű motorokhoz alkalmazható, amelyekhez a gyártómű ACEA C3, API SN teljesítményszintű és SAE 5W-30 viszkozitási osztályú motorolaj használatát ajánlja. Motorgyártói jóváhagyással rendelkezik azokban a járművekben való használatra, amelyek MB 229.52 specifikációjú motorolajat igényelnek.

Castrol Magnatec Stop-Start C2 0W-30

Castrol Magnatec Stop-Start C2 0W-30 mindazon benzin- és dízelüzemű motorokban alkalmazható, amelyekhez a gyártó ACEA C2 minősítésű SAE 0W-30 viszkozitási osztályú motorolaj használatát ajánlja. Kimondottan ajánlott a korszerű Peugeot és a Citroën járművekhez, amelyekbe a PSA B71 2312 jóváhagyással rendelkező motorolaj szükséges.

Castrol GTX C4 5W-30 (hamarosan)

Castrol GTX C4 5W-30 mindazon benzin- és dízelüzemű motorokhoz alkalmazható, amelyekhez a gyártómű ACEA C4 minősítésű SAE 5W-30 viszkozitási osztályú motorolaj használatát ajánlja. A Castrol GTX 5W-30 C4 a Renault RN 0720, MB 229.31 és MB 226.51 jóváhagyású SAE 5W-30-as olajat igénylő motorokhoz ajánlott és jóváhagyott kenőanyag.

Tisztelettel:

Szalay Iván

Kenőanyag szakértő értékesítő