Korábbi már tájékoztattuk Önöket a Castrol által tett azon lépésekről, melyekkel 2013 és 2014 során az általunk forgalmazott motorolajokat védjük a termékhamisítás ellen. Intézkedéseink alapvető célja, hogy megvédjük közös üzleti Castrol kishordoérdekeinket és iránymutatást adjunk fogyasztóinknak termékeink eredetiségére vonatkozóan.
Rövid összefoglalásként:
2013 során az Edge és Magnatec termékeinket hologrammal láttuk el, azok 1 és 4 literes flakonjain, valamint a 60 literes kishordókon.
2014-ben tovább javítottuk márkánk védelmét minden Edge, Magnatec és GTX kis kiszerelésű terméken. Elsőként új, piros, márkázott Castrol kupakokat vezettünk be, Castrol_kupak2melyek tetejére dombor nyomott, az oldalán található tépőcsíkra pedig festett Castrol felirat került. Jelenleg már minden termékünk 1 és 4 literes flakonjain megtalálhatóak az új kupakok. Castrol_kupak
Az új kupak mellett további hamisításvédelmi intézkedésünk az idén, hogy – párhuzamosan az új, Titanium technológiájú Edge termékcsaládunk bevezetésével – ezen márkánk 1 és 4 literes flakonjai áprilistól új címkékkel kerülnek forgalmazásra, mely új címkék hátulja saját hologrammal rendelkezik.castrol_papircimke A Magnatec termékcsaládunk flakonjai 2014-ben továbbra is az általunk 2013-ban bevezetett kör alakú hologramot jelenítik meg az első oldali címkén a Castrol logo felett. Ezek a termékek várhatóan 2015 elején kapják meg az Edge-hez hasonló új, címkébe integrált hologramot.
Ezen túlmenően 2014 júniusától az európai töltőüzemeink mindegyike bevezeti termékeink flakonjainak kiöntőnyílásán a hőfóliát, első lépésként semleges, majd később Castrol logoval. A flakonban található motorolaj csak a fólia eltávolításával vagy átszúrásával lesz hozzáférhető, így a flakon újbóli felhasználása és a kereskedelmi forgalomban eredetiként való újraárusítása a továbbiakban nem lehetséges. Meggyőződésünk, hogy e biztonsági lépés is tovább növeli az ügyfeleink számára nyújtott biztonságot. Castrol_hologram
Az új márkavédelmi intézkedés-sorozattal a Castrol a leginkább védett márkává válik a piacon a termékhamisítás ellen. Az eddigi intézkedéseinknek köszönhetően már érezhető jelei vannak piacunk tisztulásának.
Nagyszerű hír továbbá, hogy szoros együttműködésünk a magyar és az európai nyomozó hatóságokkal újabb komoly eredményt hozott, május folyamán egy ismét egy nagy kapacitású, illegális palackozó üzemet sikerült zár alá venni, határainkhoz igen közel. Bízunk benne, hogy ez a lépés is a piacunk további, gyors tisztulását hozza majd.
Forrás: Castrol Hungária, internet