Az elmúlt években a járműipar, illetve autópiac komoly változásokon ment keresztül, nincs ez másképpen a kenőanyagok terén sem, erre példa a Castrol Edge Titanium.
A jármű (és motor-) gyártók jelentkező igénye összefügg a törvényi előírások szigorodásával, a szigorodó károsanyag kibocsátási normák alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást, egyre kisebb motorokat követelnek meg. Ez az ún. „downsizing – méretcsökkentés” jelenség, amely viszont ellentétes az autó teljesítményére, az olajcsere-periódus növekedésére, valamint az opcionális felszereltségekre vonatkozó fogyasztói igény növekedésével.

Ezek a változások komoly hatással vannak a kenőanyagokkal szemben támasztott követelményekre. A kisebb hengerűrtartalmú motorokban kevesebb a motorolaj, a megnövekedett nyomás pedig sokkal nagyobb igénybevételt jelent. A vezérműtengelyen akár 10 tonna lökésszerű tömegnyomás is lehet cm2-enként! Az üzemanyag fogyasztás mérséklésének egyik eszköze a súrlódás csökkentése, mely viszont alacsonyabb viszkozitást követel. Hogyan készítsünk olyan olajat, melyből a kevesebb mennyiség és kisebb viszkozitás mégis sokkal jobb kenőteljesítményre képes?

A Castrol műszaki vezető szerepét több mint 100, termék innovációval töltött év alapozta meg, így az ilyen feladat nem ismeretlen számukra. Az új olaj fejlesztésekor a Castrol több ezer kísérleti összetételt vizsgált meg és több száz motortesztet végzett el annak érdekében, hogy a lehető legkielégítőbb választ adhassa a fenti kihívásokra.
A munka gyümölcse, már elérhető. A prémium motorolaj család, az Edge a már eddig is használt FST technológia* mellé teljesen új formulát kapott. Az új Edge Titanium szerves kötésű polimeradalék-kombinációjával három, kulcsfontosságú területen is sikerült előrelépni.

„Nagy nyomáson végzett vizsgálat kimutatta, hogy a Titanium FST adalék a motorműködés során létrejövő lökésszerű terheléseket sokkal jobban képes felvenni. Ezzel az új Castrol Edge Ti-FST motorolaj jelentős javulást mutat fel a súrlódás csökkentésében (próbapadi mérések 15%-os javulást igazoltak) és az olajfilm erejének megtartásában (független motorgyári tesztek 140 órás növekedést mutattak). Ezen kívül sikerült elérnünk az olajfilm erejének megkettőződését, mely a fém-fém érintkezés további jelentős csökkenését eredményezte.

Az új Castrol Edge TI-FST olajokban csak a flakon maradt a régi, az azon levő címkék és kupakok a könnyebb megkülönböztetés érdekében szintén modernebb külsőt kaptak. Az Edge választékban egyetlen régi formula sem maradt változatlan, hiszen az optimális egyensúly megtartása érdekében nem a meglevő formulákhoz adtuk a Titanium összetevőt, hanem teljesen új kenőanyag-receptek kerültek kifejlesztésre. Így biztosítjuk, hogy vásárlóink számára továbbra is a legjobb, legfejlettebb kenőanyagokat tudjuk kínálni.

Az új Castrol Edge Ti-FST motorolajok forgalmazását a Lavina Szerviz Kft., mint a Castrol Hivatalos Nagykereskedő partnere megkezdte, azok 2014. tavaszától folyamatosan kerülnek bevezetésre a magyar piacon.
*Fluid Strength Technology: a nagy terhelés alatt megváltozó és erősebb folyadék-szerkezetet eredményező összetétel
A kínálat amely folyamatosan bővül:
CASTROL EDGE TITANIUM 0W-30 1 Liter
CASTROL EDGE TITANIUM 0W-30 4 Liter
CASTROL EDGE TITANIUM 0W-30 60 Liter
CASTROL EDGE TITANIUM 0W-40 1 LITER
CASTROL EDGE TITANIUM 0W-40 4 LITER
CASTROL EDGE TITANIUM 10W-60 1 Liter
CASTROL EDGE TITANIUM 10W-60 4 Liter
CASTROL EDGE TITANIUM 5W-40 1 liter
CASTROL EDGE TITANIUM 5W-40 4 liter
CASTROL EDGE TITANIUM TURBO D 5W-40 1 L
CASTROL EDGE TITANIUM TURBO D 5W-40 4 L
CASTROL EDGE TITANIUM TURBO D 5W-40 60 L
CASTROL EDGE TITANIUM TURBO D 5W-40 208 L