A Lavina Szerviz Kft. mint a kelet európai kenőanyag disztribúció egyik meghatározó szereplője folyamatosan keresi, figyeli az új technikai fejlesztéseket, előírásokat, kiváltképpen a kenőanyag témakörében.

Mint arról már korábban hírt adtunk, a Ford díjnyertes EcoBoost turbómotorjaihoz előírt speciális kenőanyagot piacra kerülés után nem sokkal kínálni tudtuk az ügyfeleink részére.

Ezen motorok továbbra is a szakma kereszttüzében vannak, hiszen a kis hengerűrtartalomhoz tartozó óriási teljesítmény miatt igen kényes az üzemeltetésre.

A 2015-ös év folyamán a hazai piac több meghatározó márkája is kiskereskedelmi forgalomba hozta a Ford EcoBoost motorokhoz előírt kenőolaját.

ford ecoboost 1.0castrol_magnatec_stop_start_5w20_e_lavina_hu

A Castrol Magnatec Start-Stop 5W-20 E a Ford EcoBoost motorok követelményei alapján fejlesztett szintetikus motorolaj. Mindazon motorhoz alkalmazható amelyhez a gyártómű Ford WSS-M2C948-B jóváhagyású motorolaj használatát írta elő. A motor kopásának 75%-a a motor felmelegedése közben lép fel. A motor leállításakor az olaj normál esetben szépen lassan “lecsurog” a kritikus alkatrészekről, azonban a Castrol MAGNATEC Start-Stop 5W-20 E molekulái ott maradnak. A motorhoz tapadnak, mint egy mágnes, extra védőréteget képezve.
A legújabb iparági tesztek eredményei szerint az egyedi molekulákat tartalmazó és rendkívüli tapadóképességű Castrol MAGNATEC STOP-START használatával minden kritikus helyzetben, így a Stop-Start üzemben keletkező kopás is számottevően mérsékelhető*.
Castrol MAGNATEC STOP-START.
Azonnali védelem az indítás pillanatától. Minden egyes indításnál.

*Az iparági OM646LA teszt alapján

A termék 1 literes és 5 literes kiszerelésben már megrendelhető


Más márkákból is raktárról kínálunk megoldást:
A Mobil cég kínálatában is elérhető a termék, Mobil Super 3000 Formula F 5W-20 amely kifejezetten Ford “Ford WSS-M2C948-B előírásainak megfelelően lett kifejlesztve.
Az Eni I-Sint Tech ECO F 5W-20 néven találjuk az Eni palettán a megfelelő terméket.
A fejlesztésekben élen járó holland márkánk, az Eurol kenőanyagok kínálatában
Eurol Ecopower 5W-20 néven, kedvező ár – érték aránnyal elérhető.
A Ford háromhengeres 1 literes motorhoz 1, és 5 literes kiszerelésben elérhető a Lavina Szerviz Kft. hálózatában.

Kenőanyag Nagykereskedelmi Webshop