Fáradtolaj hulladék átvétele szünetel!

Tisztelt Partnerünk!

2016 03 FRISS HÍR: Az átvétel újra indult!

Bizonyára Önök számára is ismert a nyersolaj világpiaci árának elmúlt időszakban bekövetkezett drasztikusan csökkenése, mely során kicsivel több, mint egy év alatt kb. 120 dollárról, 30 dollárra alá esett a hordónkénti ár. Ez az áresés rendkívül kedvezőtlen hatást gyakorolt a fáradtolaj hulladékok hasznosítási lehetőségeire.
A kialakult olajválság miatt, a hazai hasznosítók számára veszteségessé vált a használt olajok újrahasznosítása, így a hulladék fogadási kapacitásuk gyakorlatilag nullára csökkent, azaz megszűnt. 

Fáradtolaj hulladék átvétele szünetel!

(Leegyszerűsítve a feldolgozó vállalatok nem tudnak (akarnak) annyi fáradtolajat hasznosítani, feldolgozni pl. aszfaltot gyártani, mint amennyit a begyűjtő cégek leadnának hozzájuk, így alakult ki ez a helyzet.)

A fentiekre tekintettel – amíg a hasznosítók fogadási képessége nem rendeződik – nem áll módunkban fáradtolaj hulladék elszállításra megrendelést felvenni.

Veszélyes hulladék fáradtolaj

Amíg ez az állapot tart, a fáradtolajon kívüli egyéb hulladékot (szűrő, rongy, flakon stb.) elszállíttatni csak díjfizetés ellenében tudjuk.

Bízunk benne, hogy a piaci helyzet a közeljövőben némiképp normalizálódik (napi szinten követjük a fejleményeket) és ismét a korábban megszokott gördülékenységgel tudjuk a fáradtolaj hulladékot begyűjteni és hasznosítani.

Információink szerint ez jelenleg átmeneti állapot, és várhatóan hamarosan megoldódik ez a váratlan kényszer helyzet.

Napra kész információért kövesse  weboldalunk híreit, vagy érdeklődjön értékesítőinknél,
ügyfélszolgálatunknál: 

Webgombelérh

Mindennemű változásról azonnal értesíteni fogjuk Önöket.

Tisztelettel:

Szabó Gyula
közlekedési kenőanyag értékesítési vezető

2016-02-18 FRISS HÍR:

Mai információ, hogy hamarosan megoldás születhet a helyzet kezelésére és akkor megkezdődhet a fáradtolaj begyűjtése. Több verzión, megoldáson is dolgoznak az érintett terület szakemberei. Célunk, hogy a lehető leghamarabb újra indítsuk a szolgáltatást. Elvégre az csak átmenetileg lehetséges hogy a felhasználók raktározzák a veszélyes hulladékokat. (megjegyzem évekig az volt a gond, hogy kevés fáradtolajat hasznosítanak újra, ezért a Lavina is aktívan kampányolt a megfelelő veszélyes anyag kezelés mellett így évről évre nőtt a korszerűen kezelt mennyiség. Amit meg mostanra már nem tud a befogadó rendszer kezelni. Hiszen a megfelelő feldolgozói oldal kapacitása nem növekedett sok-sok éve már.) 
Amint pontosat tudunk a további teendőkről késlekedés nélkül értesítjük kedves Partnereinket.
Addig is az igényeket jelezni lehet az olaj@lavina.hu e-mail címen.

Kelt: 2015-02-11
forrás: Design kft
kép forrás: DeviantArt.com