Az autocross cseh fellegvárába látogatott az európa bajnokság népes mezőnye. A Buggy 1600-as kategóriában, ahol Szabó Krisztián is indul, 37 nevezőt számolhattunk meg a Nova pakai Autodromban.  Sok magyar néző látogatott ki a dimbes-dombos gyors pályára. Az időmérő tartogatott furcsa dolgokat, negyven perc várakozást követően kiderült, az Xlavina versenyzője századra azonos időt autózott a két körben, ez a 23.helyre volt csak elég! Villámcsapásként szembesült ezzel a csapat, azért kicsit durva volt, hogy az első húsz versenyző 1 azaz egy másodpercen belül volt. Azért nem olyan fából faragták a Felix Promotion ifjú titánját, hogy feladja, így a hatodik helyről a másodikra jött fel az első előfutamba, míg a másodikat meg is nyerte!

A fonalat elkapva a harmadikban, az első helyen eljött, de egy kisebb hiba után, többszöri próbálkozás után sem sikerült a második helyről előrelépnie.

Szabó Krisz: a döntőben a tíz közül az 5. helyről indultam előttem volt a mezőny krémje, és két meglepetés versenyző.  A rajtnál egy rafkós taktikát próbáltam alkalmazni, de erről a „többiek nem vettek tudomást”(Szabó Laci őszinte megjegyzése), így kiszorultam és ketten is megelőztek. A felzárkózás alatt íven fordultam egy kanyarban, szűken beszúrt mellém egy versenyző, amikor is átgázolt rajtunk Zeman. Megijedtem, nagy csattanás volt, a cső ráhajlott az ülésre, de szerencsére a futómű nem sérült, én pedig még épphogy, de elfértem. Musil az elején kicsit meglépett, mi pedig vonatoztunk mögötte. A leintés előtti kanyarban próbáltam még beszúrni, de a fékút nem jól jött ki, maradtam a hetedik helyen.

Igazából nem hibáztatok senkit, meleg volt ugyan, de az máskor is van, jól is aludtam az új matracomon, be kell látni ez a mezőny annyira erős, hogy végig toppon kell lenni.