NynasA Lavina Szerviz Kft. az ipari szegmensben újabb stratégiai beszállítóval indította el együttműködését. Tavasszal kezdődtek meg a tárgyalások a Nynas képviselőjével.
A nyári egyeztetéseket követően a Lavina Szerviz Kft. 2014. szeptemberében kezdte meg a Nynas speciális olajtermékek forgalmazását.
A Lavina Szerviz Kft. a Nynas széles termékpalettájáról bevezető lépésként a kiszerelt transzformátorolajak értékesítését kezdte el.

 

Az alábbiakban a svéd Nynas cég rövid történetével ismerkedhetünk meg:

Az 1920-as években az amerikai olajüzlet nagy hatással volt Charles Almqvist-re. Amerikai útjáról hazatérve társult Axel Johnsonnal és megalapították az első svéd olajfinomítót és az ehhez szükséges vezetékhálózatot is kiépítették.

Az 1930-as évekre a növekvő számú járműparkhoz egyre több üzemanyagkutat is telepít a Nynas.nynas_petrolstationOLD A II. világháború után a svéd ipar rohamos fejlődésnek indult és az üzemanyagtöltő állomások behálózták az országot.

Az úthálózat fejlődésével megnőtt az igény az aszfalt iránt, melyet a Nynas biztosított és ennek következményeként megnyitotta a második olajfinomítóját Göteborgban.

Az 1970-es évek olajválsága miatt drasztikusan megemelkedtek az olaj árak, ezáltal az olajszállítás tervezhetetlenné vált a Nynas számára is, ezért eladják az összes üzemanyag állomást.
Úgy döntenek, hogy profilt váltanak és különleges termékekre fókuszálnak.

A Nynas speciális finomítótechnológiában fejleszt, amely lehetővé teszi a nafténbázisú speciális olajak előállítását.120304122253696

1990-re a Nynas vezető aszfaltgyártó lett Nagy-Britanniában.

Napjainkra a Nynas az alapítók haladó szellemének köszönhetően speciális termékeket állít elő:

– aszfalt (úthálózatok építéséhez)
– aszfalt ipari alkalmazások hoz
– traszformátor olajok
– alapolajok
– olajok és adalékok
– olajok nyomtató tintákhoz
– olajok gumigyártáshoz és gumiabroncs gyártáshoz
– üzemanyagok, melyeket speciálisan a tengeri járművekhez fejlesztenek.