A Vác ralin a mezőnyben kedves kollégáink és barátaink is indultak, velük készítettem egy gyorsinterjút:
Balla Tamás/Csurja János BMW M3 M/3:
A hazai verseny miatt péntek estéig nem is éreztem a filinget. Egy dolgot kértem a sofőrömtől, hogy hozzuk be a célba az autót, ha lehetséges épen. Részben ez meg is valósult, eredmény szempontjából lényegtelen, az Evokkal esélytelen a BMW. Egyengettünk korlátot, javítottunk autót, szervizeltünk a barátaimnak, élveztük a pörgést. A nézők várták az autónkat, ez jó érzést ad, élveztem összeségében a versenyt.
Gönczöl Ferenc/Koskár Andrea Mitsubishi Lancer EVO VI H4/T:
Meglett a győzelem, és az éves bajnoki cím is a H4 T kategóriában. Nyugodtabbak voltunk, hogy nem esett az eső. Helyben voltunk a pályák tetszettek, a várakozás is szépen helyen volt a Rubrában, így elviselhetőbb volt. Sajnáljuk, hogy elmaradt a hatodik gyors, a sötétben jó volt menni a prológon is. Az autó felkészítése jól sikerült, nem hagyott cserben, a végigérés volt a cél, biztonsági autózással, jobb lett volna előrébb végezni, de a BMW-k befurakodtak elénk. Köszönjük az éves támogatást és segítséget mindenkinek.
Holecz Kicsy Krisztián / Nagy Zoltán Lada 2105 A/3:
Nagyon élveztük,a kicsit hosszúra nyúlt versenyt. A hazai pálya doppingolt, 100%-ot hoztunk ki magunból. Ha lett volna még 10%, akkor meglett volna a győzelem is, csupán 2 mp maradt. A Gumi teljesen elfogyott. Nem vagyunk elkenődve, jövőre meglesz.
Kunya Dávid/Hamza Tamás Lada VFTS H/3 : jó lett volna, ha nincsenek a technikai problémáink.
Jó feeling volt a prológ is tetszett. Az első gyors fele után a gázkar kiakadt, ezért is csúsztunk be. Nem akartuk kockáztatni az új motort, ezért inkább nem folytattuk. Legközelebb nagyobb hangsúlyt fektetünk a felkészülésre, hátha több szerencsénk lesz, a Szilveszter ralin gondolkozunk.
Kurali Bálint/ Szlovák Brigi Lada VFTS H/5
Abszolut másodikok lettünk a sprintben, és megnyertük a kategóriát, de a győzelem íze nem annyira édes, mert a négyből csak kettőt mehettünk. Jó érzés volt hazai pályán menni, könnyebb volt az itinerben eligazodnom. Technikailag összeállít minden, Bálint saját fejlesztésű hátsó hídja volt a kocsi alatt, ami jól vizsgázott.
Szabó Barbi:
Köszönöm Budavári Zoltánnak a prológon nyújtott élményt. Pénteken már a Maricsek Team-mel alapoztunk a teszten, így ülhettem jó autókban a hétvégén. Sajnos a versenyen indulni nem volt időm, a versenyközpontban dolgoztunk végig, mi láttuk el a „hátországot” minden földi jóval.
Varga Zoltán/Paulovics „Bangyi”András Lada 2107:
Eleje jól indult, a rendezőség nem volt a toppon, de versenyezni jöttünk, vártunk. Aztán etapon a hidas kanyarban történt velünk egy kis baleset, egyértelműen azt gondolom nem a mi hibánkból. Egy rendező kézjelei alapján gyorsítottunk, és a hidas kanyarban nem tudtam már kikerülni az álló sort, és a nézőket elkerülendő az előttem álló versenytárssal ütköztem össze. Mi folytatni tudtuk a versenyt de ezek után már lelkileg és fizikailag is sérülten. Az hogy utána már csak egy gyors maradt, azok után remélem valami kompenzálást kapunk.
A mai nap második gyorsaságijának képei a Kóspallagi elágazásból.
[nggallery id=68]

Az Esze Tamás laktanyában zajlott a PM Vác rali prológja. Íme a képek:
[nggallery id=67]