A gödöllői GumisEmber Racing Team csapata Nyugat-Afrikába utazott. Azonban nem turistaként érkeztek a kontinensre, hanem részt vettek a hazai szervezésű, ám évről-évre egyre több külföldi versenyzővel induló Budapest-Bamako Rallyn! A verseny a magyar fővárosból indult, a végállomás pedig Afrika egyik legkisebb állama, Bissau-Guinea. A GumisEmber Racing Team még az előző évben határozta el, hogy hogy egy öreg Mitsubishi L300 4×4-gyel állnak rajthoz, és verseny kategóriában teljesítik a Budapest-Bamako Rallyt.

Az XLavina támogatását élvező csapat sikerrel vette a több mint két hétig tartó és 14 etapból álló sivatagi őrületet. A tengerparti autózás, a száguldás a Tatooine (jól gondoljátok:  ez a Csillagok Háborújának egyik ismert helyszíne) mellett vagy az átkelés a dűnéken nem csak örök élményt, hanem hatalmas kihívást is jelentett a srácoknak.

Végül minden eddiginél látványosabb befutóval ért véget a 2012-es Budapest-Bamako: magyar győzelem és rengeteg célba nem érő autó jellemezte a finist. A futam történetében ez volt a legtöbb csapat elhullását követelő verseny. A 150 elrajtolt járműből mindössze 95 futott be a Bissau főterén felállított rajkapu alatt.

A GumisEmber Racing Team 19. helyezés kiemelkdő teljesítményről tesz tanúbizonyságot, hiszen náluk jóval tapasztaltabb résztvevőket előztek meg, illetve éltek túl! Gratulálunk!